4.10.2016.

Pozivno pismo

112 EXPO je međunarodni sajam prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlja na radu, čija je misija da nam predstavi društveno-bezbednosnu, komercijalno-ekonomsku i humanitarnu situaciju u ovoj oblasti kroz izložbeni i stručni prateći program vodećih domaćih i svetskih brendova iz ove branše. 112 EXPO je prilika da ostvarite kvalitetne poslovne kontakte i razmenite informacije o najnovijim tehnologijama u službi pravovremenog reagovanja u borbi protiv požara, sve češćih nepredvidivih, vanrednih situacija, tehničko tehnoloških nesreća, prirodnih nepogoda i povreda na radu.

Svedoci smo vremena u kome su vanredne situacije – požari, vremenske nepogode, grad, poplave, hemijski akcidenti, zemljotresi, teške – pa čak i smrtne povrede na radu, postale, nažalost, ne toliko retke pojave. Posledice po živote, imovinu i privredu su ogromne, pa pre svega zdrava logika, ali i zakonska obaveza nalaže obavezu preduzimanja blagovremenih sistematskih preventivnih mera od strane svih činilaca društva. Ulaganja u prevenciju su ekonomski i društveno opravdana i iz godine u godinu se povećavaju. Sa druge strane, stalni razvoj tehnologije permanentno poboljšava performanse opreme, sistema i elemenata namenjenih prevenciji i reagovanju u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlju na radu.

Sajam 112 EXPO će predstaviti relevantne domaće i svetski poznate brendove kroz izložbeni i stručni prateći program i povezati ih sa više hiljada profesionalaca iz ove oblasti: proizvođačima, uvoznicima, distributerima, stručnim organizacijama za procenu rizika, akademskim, naučnim i stručnim institucijama i strukovnim udruženjima, resornim državnim institucijama – Sektorom za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Upravom za bezbednost i zdravlje na radu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, kao i zainteresovanim korisnicima – korporativnim korisnicima, lokalnom samoupravom, privrednim subjektima iz zemlje, regiona Zapadnog Balkana i jugoistočne Evrope.

Sva četiri dana Sajma biće organizovane međunarodne konferencije, okrugli stolovi, panel diskusije, predavanja i prezentacije koji će se održavati u konferencijskim salama u hali 4 Beogradskog sajma, sa tematikom:

 • Aktuelnosti u oblasti preventive i reagovanja u vanrednim situacijama
 • Postupci za procenu rizika od požara
 • Gašenje požara u petrohemijskim kompleksima
 • Skrivene opasnosti od zemljotresa i uporedne analize nedavnih zemljotresa
 • Nove politike u bezbednosti i zdravlju na radu
 • Praktična primena tehničkih zahteva za ličnu zaštitnu opremu
 • Prezentacija predloga pravilnika o načinu pružanja prve pomoći, vrsti sredstava i opreme koji moraju biti obezbeđeni na radnom mestu, načinu i rokovima osposobljavanja zaposlenih za pružanje prve pomoći
 • Evropske nagrade dobre prakse
 • Socijalni dijalog i bezbednost i zdravlje na radu – dobra praksa
 • Usavršavanje znanja lica za bezbednost i zdravlje na radu
 • Javni čas za učenike osnovnih škola “Bezbednost i zdravlje na radu i zaštita od požara”
 • Takmičenje studenata u oblasti bezbednosti i zdravlju na radu i zaštiti od požara
 • Studija slučaja

Kompletnu agendu konferencijskog programa možete pogledati ovde. Poslovnim posetiocima je omogućeno da se on-line registruju na portalu, radi zakazivanja B2B sastanaka sa ostalim registrovanim učesnicima. Više detalja o tome na portalu. Nakon aktivacije profila na portalu, e-mailom se dobija besplatna e-ulaznica (*ne važi za parking).